top of page

Εβδομαδιαία μαθήματα

ομαδικά και ατομικά μαθήματα, διαδικτυακά και δια ζώσης

ΜΠΑΛΕΤΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Ήθελες και εσύ να ξεκινήσεις μπαλέτο όταν ήσουν παιδί και δεν έγινε ποτέ; Το άφησες στο λύκειο ενώ χόρευες χρόνια; Είχες την περιέργεια αλλά κάτι σε κρατούσε πίσω; Τότε το μάθημα αυτό είναι για εσένα! Ναι, και στις τρεις περιπτώσεις. Σε αυτό το μάθημα μαθαίνουμε την τεχνική του μπαλέτου και ταυτόχρονα πώς να την κάνουμε προσιτή στο δικό μας σώμα. Εντρυφούμε στο βασικό βηματολόγιο του μπαλέτου και στην συνέχεια δουλεύουμε σε βάθος πάνω σε κάποιο στοιχείο του μπαλέτου: αλτηκότητα, χορευτικότητα, δύναμη, ευλυγισία κ.ά, χτίζοντας σταδιακά ένα πλήρες βίωμα ενός μαθήματος μπαλέτου. Εσύ, ακόμα δυστάζεις;

Σε αυτό το μάθημα μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι τις δυνάμεις του σώματος σου σε συνάρτηση με την βαρύτητα σε διαφορετικές καταστάσεις π.χ στο πάτωμα, σε άλματα, σε εναλλαγές επιπέδων κ.ο.κ. Βελτιώνεις τον ρυθμό και άρα τον συντονισμό σου, εκτονώνεσαι και απλώνεσαι στον χώρο και μαθαίνεις καλύτερα το σώμα σου μέσα από ασκήσεις αυτοπαρατήρησης ή σε ζευγάρια οι οποίες είναι άκρως χαλαρωτικές! ​ *Το μάθημα είναι κατάλληλο για άτομα με λίγη πείρα αλλά και επαγγελματίες χορευτές καθώς δομείται γύρω από την κιναισθητική εμπειρία του καθενός.

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

PILATES

Το pilates είναι μια μέθοδος εκγύμνασης που συντονίζει μυαλό και σώμα. Δυναμώνει τους εν τω βάθει μυς του κορμού, σταθεροποιώντας το κέντρο μας που, όπως πίστευε ο Joseph Pilates, αντανακλά τη δύναμη μας.  Φυσικά δυναμώνουν και οι μεγαλύτερες μυϊκές ομάδες αλλά με τρόπο τέτοιο ώστε να δουλεύεται η ευλυγισία και η ευκινησία του σώματος πέρα από τη δύναμη.

Πονάει ο αυχένας σου; Θέλεις να νιώσεις πιο άνετα στο σώμα σου; Θες να βελτιώσεις την αθλητική ή χορευτική σου απόδοση σου; Η μέθοδος Franklin μπορεί να σε βοηθήσει. Μέσα από ασκήσεις βιωματικής ανατομίας και εικόνες ανατομίας και μεταφορικές, σου δίνεται η δυνατότητα να βιώσεις το σώμα σου αλλιώς. Η αίσθηση που αναπτύσσεις σε κάθε μάθημα μπορεί να εφαρμοστεί μετέπειτα σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, ακόμα και στο γραφείο. Θα φύγεις με λιγότερο πόνο, χωρίς στρες και με ένα πιο ανάλαφρο σώμα που πλέον κάνει πιο ακριβείς κινήσεις. Σε περιμένω :)

FRANKLIN METHOD

Θεματικά σεμινάρια

37.png

Το Σάββατο 16/12 χαλαρώνουμε και συνδεόμαστε με το δικό μας και άλλα σώματα.

🌱Πάρε το ταίρι σου, τη φίλη σου, τον τριτοξάδελφο, με όποιον νιώθεις σωματικά άνετα ή μόνο τον εαυτό σου και ελάτε!

🌱Ξεκινώντας από ένα ζέσταμα και αυτοπαρατήρηση του σώματος θα περάσουμε σε επαφή με το άλλο σώμα. Μέσα από συγκεκριμένες οδηγίες θα βρούμε τρόπους να αφήσουμε το βάρος μας στο άλλο ενώ ταυτόχρονα παίρνουμε βάρος από τις αρθρώσεις. Θα βρούμε ποιες περιοχές μαζεύουν ένταση και θα την απελευθερώσουμε. Το σίγουρο είναι πως όλοι θα περάσουν από την θέση του «doing nothing».

🌱Το δίωρο θα συντονίσει η Ιωάννα Παλαμήδους (somatics practitioner, χορεύτρια, δασκάλα χορού και pilates) με την βοήθεια της Κωνσταντίνας (χορεύτρια και φυσικοθεραπεύτρια).

📍Σάββατο 16/12 12.00-14.00,
studio “UP”, Πτολεμαίων 29α, 5ος όροφος

bottom of page